Dentoalveolaire chirurgie


Dit gedeelte van de tandheelkunde heeft de extra interesse van tandarts Deeleman.

In onze praktijk voeren we nagenoeg alle extracties zelf uit. Daarnaast heeft tandarts Deeleman zich de afgelopen 15 jaar steeds meer geïnteresseerd in de implantologie. In eerste instantie gericht op het prothetische deel van de implantologie, het maken van protheses en kronen of bruggen. Vanaf 2008 is daar ook de chirurgie bijgekomen. In de meeste gevallen zijn deze behandelingen volledig in onze praktijk uit te voeren. Voor de implantologie wordt er gewerkt met betrouwbare implantaatsystemen. Voor elke specifieke behandeling wordt dan ook gekeken wat de beste oplossing biedt.

Tandvlees.

Met name bij de uitgebreidere behandelingen zoals de orale rehabilitatie is het soms handig om een correctie uit te voeren aan het tandvlees. Dit komt de functie en esthetiek ten goede. Vaak zijn dit  kleine correcties zodat een vulling of kroon voorspelbaarder gemaakt kan worden. Soms is het nodig om een kroonverlenging uit te voeren om een nieuwe kroon te kunnen maken.

Bij de patiënten met tandvleesproblemen is het soms ook nodig om parodontale chirurgie toe te passen. In enkele gevallen verwijzen we naar een parodontoloog.

Wortelresten en afgebroken tanden of kiezen.

In deze gevallen zijn soms kleine chirurgische ingrepen nodig om zo atraumatisch mogelijk de wortel(rest) te verwijderen.

Apexresectie.

In een enkel geval ontstaan er, ondanks een wortelkanaalbehandeling, weer pijnklachten. In die gevallen is het soms nodig een apexresectie te doen. Deze kunnen wij ook in de praktijk uitvoeren, voor de complexere gevallen verwijzen we naar de kaakchirurg. Afhankelijk van de situatie bekijken wij wat de beste en snelste wijze is om u te behandelen.

info@mmcg.nl © MMCG 2015-2023