Kronen, bruggen en facings

005514-020.jpg
005514-034.jpgIn onze praktijk worden ook kronen, bruggen en porselein facings gemaakt. Het voordeel is dat deze voorzieningen de functie en esthetiek nagenoeg volledig herstellen of zelfs verbeteren.

Kronen.

Als een tand of kies ernstig verzwakt is of esthetisch slecht is dan is het vaak mogelijk om een kroon te vervaardigen. Een kroon is een kapje die de tand of kies volledig omvat en op die manier versterkt. Door dat de meeste kronen een porseleinen bovenlaag hebben zien ze er heel natuurlijk uit. De onderstructuur kan van metaal of keramiek zijn. In het laatste geval spreken we van volkeramische kronen. Hier zijn zeer fraaie resultaten mee te bereiken.

Bruggen.

Als er één of enkele tanden/kiezen afwezig zijn en het gat wordt begrensd door twee of meerdere buurtanden of kiezen dan is het mogelijk om een brug te maken. Een brug is eigenlijk een aantal kronen die met elkaar verbonden zijn. ten opzichte van de gedeeltelijke protheses is het comfort nog beter.

Implantaatgedragen kronen en bruggen.

Als een gebit bijna gaaf is maar er toch tanden of kiezen afwezig zijn dan kan het soms beter zijn om een implantaat te plaatsen om er vervolgens een kroon op te maken. Het voordeel is dat de eigen tanden of kiezen dan niet beslepen hoeven te worden voor een brug. Dit is een heel natuurlijke oplossing.

porseleinen facings.

000177-024.jpg
000177-001.jpg
000177-015.jpg

Facings of veneers is een benaming voor een schildje waar mee de voorzijde van een tand bedekt kan worden. Deze kan van composiet (wit vulmateriaal) of porselein vervaardigd worden. Dit is een zeer geschikte oplossing om tanden op te knappen als kronen niet direct nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan tanden die verkleurd zijn, niet helemaal recht staan of waar de vorm niet zo mooi is (bijvoorbeeld bij slijtage).


info@mmcg.nl © MMCG 2015-2022